Lamellenafdekking zwembad

Een lamellenafdekking is een energiezuinige toevoeging voor het zwembad. Het lamellensysteem zorgt ervoor dat de warmte van het zwemwater wordt behouden, minder verbruik van chemicaliën, het is veilig voor kinderen en huisdieren. Daarnaast geeft het een mooie uitstraling van het zwembad. En wanneer je kiest voor een ingebouwd Solar systeem warmt u op een natuurlijke manier het zwembadwater op. De lamellen zijn te verdelen in verschillende categorieën. Denk hierbij aan een PVC lamellensysteem, Polycarbonaat lamellensysteem en lamellensysteem met solar functie. Daarnaast kun je kiezen uit een opbouwsysteem of inbouwsysteem. In deze blog gaan wij hier zo goed mogelijk over informeren.

Lamellenafdekking

Zwembad lamellen zijn een veilige en duurzame manier om het zwembad af te dekken. Daarnaast geeft het een mooie en afgewerkte uitstraling aan het zwembad. Zwembad lamellen zijn verkrijgbaar in 2 varianten; PVC en Polycarbonaat (PC). PVC lamellen zijn gemaakt van een degelijk materiaal en zijn in de aanschaf iets goedkoper. Polycarbonaat lamellen zijn ten opzichte van de pvc lamellen iets duurder maar daarentegen een stuk sterker en hebben een langere levensduur.  Daarnaast heeft het ook nog eens een hogere isolatiewaarde, houd het de temperatuur van het zwembadwater nog beter vast en beperkt het enorm in het verbruik van chemicaliën.

Polycarbonaat lamellen

Polycarbonaat lamellen zijn enorm sterk en hebben een lange levensduur. De lamellen zijn slagvast hierdoor ontstaat er bijvoorbeeld tijdens een enorme hagelbui  geen schade. De Polycarbonaat lamellen zijn in verschillende kleuren te verkrijgen en het grote verschil in vergelijking met PVC lamellen is dat er bij Polycarbonaat lamellen de keuze gemaakt kan worden gemaakt om voor een solar lamel te kiezen. Dit scheelt jaarlijks enorm veel stoken en daarnaast isoleert het het zwembadwater ook nog eens heel goed! De Polycarbonaat lamellen zijn ook leverbaar in de antialg variant waardoor de algengroei minimaal is en het lamellensysteem weinig onderhoud nodig heeft en mooi blijft.

PVC lamellen

De PVC lamellen zijn goedkoper in de aanschaf ten opzichte van Polycarbonaat lamellen. Daarom is dit een goede optie wanneer je een wat kleiner budget hebt maar wel de kwaliteit wenst. Het kwaliteitsverschil zit in de volgende punten: zijn minder sterk, hebben een kortere levensduur en naarmate deze lamellen ouder worden zullen de lamellen zwakker worden. Pvc lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren maar i.v.m. de hoge temperaturen in de zomers niet meer verkrijgbaar in de Solar variant.

Solar lamellen

Solar lamellen zijn alleen te kiezen in combinatie met Polycarbonaat lamellen. Deze lamellen zorgen voor een hoge isolatiewaarde van het zwembad en verwarmen dankzij de Solar functie ook het zwembadwater op een duurzame manier. De onderzijde van deze lamellen zijn namelijk zwart en drijven met deze zijde op het water. Het Solar systeem vangt de zonnewarmte op en geeft dit af aan het zwembadwater. Op deze manier kun je je zwemseizoen aanzienlijk verlengen.

Lamellen Inbouwsysteem

Het meest gekozen lamellensysteem is het ingebouwde systeem. Op het moment dat het roldeck geopend wordt verdwijnen de lamellen onderwater in een bank, trap of roldecknis. Het voordeel van dit systeem is dat het netjes is weggewerkt en je de lamellen niet achter je zwembad ziet. Door middel van een afstandsbediening is het roldek te bedienen op afstand.

Hier de mogelijkheden om het roldeck weg te werken bij een onderwatersysteem.

Opbouw lamellensysteem

Een opbouw roldek ook wel bovengronds lamellensysteem is een systeem dat d.m.v. een motor boven de grond aangestuurd wordt. Een opbouw lamellendek is in verschillende varianten te verkrijgen. Zo is het mogelijk om voor bijvoorbeeld een afgewerkte bank te kiezen, hierdoor is het systeem mooi weggewerkt. Of kies voor het basissysteem die werkt met een opdraaimechanisme. Op deze manier wordt de lamellenafdekking elektrisch op en afgerold op een automatisch oprolsysteem. Het voordeel van een opbouw lamellendek is dat het mogelijk is om voor een solar aansturing te kiezen, hierbij is het niet nodig om kabels te trekken en kan er altijd achteraf een lamellenafdekking geplaatst worden bij een bestaand zwembad.

De lamellen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren namelijk; blauw, wit, transparant, licht grijs en antraciet.

Facebook
Twitter
LinkedIn

Vraag een offerte aan

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag vrijblijvend een offerte aan. Weet u nog niet precies wat u wil? Ook dan kan Pracht zwembaden u helpen door middel van een passend advies.