Zwembadafdekking met lamellensystemen

Pracht zwembaden biedt naast complete zwembaden ook lamellensystemen aan. Door uw zwembad af te dekken met een zwembadafdekking, beschermt u uw zwembadwater tegen vuil en blad en voorkomt u dat het water verdampt.

Wat is een lamellenafdekking?

De lamellenafdekking is een luxe afdekking voor uw zwembad met lamellen. Het resultaat oogt strak en voorkomt vervuiling van uw zwembad. De lamellen kunnen op een aantal manieren gemonteerd worden. Zo kunt u kiezen voor opbouw, waarbij het lamellendek bovengronds op de rand van uw zwembad wordt gemonteerd, maar u kunt ook kiezen voor een ingebouwd lamellensysteem waar u naadloos iets ziet van de wegwerking.

Voordelen lamellensystemen

Veiligheid

De veiligheid in en rond het zwembad is van groot belang. Denk aan kinderen en huisdieren bijvoorbeeld. Er is een groot aantal veiligheidsvoorzieningen toegepast op de lamellensystemen waaronder het drijfvermogen van de lamellen. Door dit grote drijfvermogen kunnen de lamellen het gewicht van een volwassene dragen.

Duurzaam

Door de aanwezigheid van een lamellensysteem zal het verdampen van het water en behandelingsproducten drastisch verminderen. Hierdoor dalen de energiekosten en de kosten van de producten. Traditionele ondoorzichtige rolluiken houden het water op temperatuur en vermijden verdamping van water en producten. Solar lamellen bevatten een zwarte onderlaag en hierdoor wordt de warmte doorgegeven aan het zwembad. Dit kan een temperatuur winst opleveren tussen 4-8 graden.

Gebruiksgemak

Het lamellensysteem is volledig geautomatiseerd hierdoor is het gebruik erg makkelijk.

Design

Voor elk project bestaat er een passende afdekking. De lamellen gaan mooi op in het geheel van het bad & tuin en zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren.

Anti-alg

Door de lamellenafdekking voorkomt u alg groei in het zwembad. Door de toepassing van een innovatieve sleuventechniek, ontstaat verversing en doorstroming in de lamellen. Onder invloed van de waterbehandeling breken en voeren de algen af. Bij het openen en sluiten van de afdekking stroomt water via de sleuven in een roterende beweging door de koppelkamer van de lamel. Het water tilt het vuil op en voert het af.

100% Waterdicht

Een lamellen afdekking zorgt voor een mooi geheel over het zwembad heen. De productie werkt met een innovatieve geautomatiseerde luchtdrogingsmethode. Zo wordt de relatieve luchtvochtigheid in de lamellenkamers tot een minimum beperkt en de condensvorming bij gebruik van de afdekking verlaagd. Ook worden de lamellen ultrasoon gelast en voorzien van een silicone. Dit is een garantie voor 100% dichtheid.

Mogelijkheden lamellensystemen

De lamellenafdekking kan op verschillende manieren gemonteerd worden.

Op de foto´s zijn de mogelijkheden weergegeven.

Impressie van een lamellenafdekking

Materiaal & kleur

Er zijn veel soorten lamellen verkrijgbaar. Pracht zwembaden heeft een keuze gemaakt voor de lamellen van de beste kwaliteit.

Het aanbod bestaat uit PVC lamellen en Polycarbonaat lamellen. Wij laten u graag de keuze maar attenderen u graag op het verschil. Polycarbonaat lijkt op PVC, het is allebei een kunststof, maar daar waarbij PVC op den duur zijn weekmaker verliest, verhard en zal scheuren of indeuken zal dit bij polycarbonaat nagenoeg niet gebeuren.

De polycarbonaat lamellen zijn verkrijgbaar met een solar functie. De solar lamel heeft een luxe uitstraling met als voordeel dat ze optimaal gebruik maken van de zonnewarmte. De solar lamel heeft een transparante bovenlaag die de zonnewarmte doorlaat. In combinatie met de zwarte onderlaag die de warmte vasthoud en deze warmte doorgeeft aan het zwembadwater. Zorg ervoor dat uw zwembadwater onder de lamel in beweging blijft. De temperatuur van het zwembadwater kan te hoog oplopen en de lamel kan de warmte niet goed afgeven aan het zwembadwater als u de filtratie in het zwembad stilzet. Hierdoor kunnen lamellen gaan vervormen en de opbouw van de temperatuur van het water word niet optimaal gebruikt en dat is niet de bedoeling. Met de solar lamel verwarmt het zwembadwater op een duurzame manier.

Verkrijgbare kleuren

Vraag een offerte aan

Offerte lamellensystemen

Vraag een offerte aan voor uw droomproject. Weet u nog niet precies wat u wil? Ook dan kan Pracht zwembaden u helpen door middel van een passend advies voor lamellensystemen.